Hoppa till sidans innehåll

Bowlingalliansen i Vara


Bowlingalliansen i Vara.

Alliansen stod t.ex. som arrangör för den jättestora turneringen Stena-Trofén, där hela Sverigeeliten samlades i Vara en helg i mars. Inte bara elitklubblag fanns närvarande utan även såväl herr- som damlandslagen. Vara representerades då av Alliansen med lika många spelar från de jämbördiga lagen Vara BK och Slättens BS.

  1981 hölls ett hejdundrande ”tredimensionellt” 10-årsjubileum i Longs Bygdegård inför 60-talet gäster. De tre jubilerande enheterna var dels själva bowlinghallen, dels de båda klubbarna Slättens BS och Vara BK. Lördagskvällen hade föregåtts av en match mellan de båda lagen under eftermiddagen. Utmärkelser tillföll Lars Gustafsson, som varit ordförande i Vara BK i nio år och dessutom sex år som sekreterare i sammanslutningen Bowlingalliansen i Vara. Bertil Pettersson uppmärksammades som styrelseledamot i Slättens BS under alla tio åren, varav sju som ordförande. Sten-Ove Ohlsson och Olle Ribbing i Slättens BS fick mottaga diplom. Claes-Thore Gustavsson (Vara BK men som under en säsong representerade elitserielaget Joker i Göteborg) hedrades också, men han var upptagen med att spela SM och kunde därför inte närvara.       

  Följande har ansvarat för bowlinghallverksamheten genom åren i Vara: Gulli och Yngve Karlsson, Berith och Börje Gustavsson, Annika och Christer Svensk, Anna Jonsson och Christer Smedenius AB Strike i Vara, Cikab i Kvänum, Per-Anders Djup P-A Bowling och från 2013 Bowlingen i Vara AB.  

Uppdaterad: 14 MAR 2021 15:51 Skribent: Carl-Owe Johansson
E-post: Adressen Gömd


Välkommen till
Vara
Idrottshistoriska Sällskap

och
Kålles Rekord-Magasin

 

 

Besök sedan 180720 

Postadress:
Vara Idrottshistoriska Sällskap
Carl-Owe Johanssonm, Tråvad Kållegården
534 91 Vara

Kontakt:
Tel: +4651214012
E-post: This is a mailto link

Se all info