Hoppa till sidans innehåll

Slättens Boulister


Slättens Boulister med hemvist i Vara är en av Sveriges äldsta bouleklubbar, och bildades 1982. Drivkraften för klubbens bildande var Lennart Smedenfeldt som även var klubbens ordförande under 15 år, Antalet medlemmar har varierat under åren för att på senare tid varit nästan konstant vid 20 talet licensierade. Klubben hyr en lokal av Vara kommun där det finns 3 banor för träning vintertid, lokalen är dock oisolerad och utan värme så det vill till att vara välklädd. Klubben har inga egna banor, träningen sommartid sker utanför lokalen på en gårdsplan. Träning sker på tisdag och torsdagskvällar kl. 18.00-20.30. Under ett antal år i slutet av 80 talet arrangerade klubben en tävling som kallades Torscupen och spelades på Torsvallens parkering, tävlingen spelades under 2 dagar och i disciplinerna dubbel och trippel. I slutet av 90 talet startades en ny era, då SLÄTTA MIXEN startades, en mixed tävling för semesterlediga boulespelare. Denna tävling har blivit en lyckoträff, så populär att den 1999 var en av Sveriges absolut största öppna mixed tävlingar med 51 startande lag.  Text hämtad från deras egen hemsida: Slättens Boulister  Bilder från Slättens Boulister

Slättens Boulister med hemvist i Vara är en av Sveriges äldsta bouleklubbar, och bildades 1982.

Drivkraften för klubbens bildande var Lennart Smedenfeldt som även var klubbens ordförande under 15 år, Antalet medlemmar har varierat under åren för att på senare tid varit nästan konstant vid 20 talet licensierade.

Klubben hyr en lokal av Vara kommun där det finns 3 banor för träning vintertid, lokalen är dock oisolerad och utan värme så det vill till att vara välklädd.

Klubben har inga egna banor, träningen sommartid sker utanför lokalen på en gårdsplan. Träning sker på tisdag och torsdagskvällar kl. 18.00-20.30.

Under ett antal år i slutet av 80 talet arrangerade klubben en tävling som kallades Torscupen och spelades på Torsvallens parkering, tävlingen spelades under 2 dagar och i disciplinerna dubbel och trippel.

I slutet av 90 talet startades en ny era, då SLÄTTA MIXEN startades, en mixed tävling för semesterlediga boulespelare. Denna tävling har blivit en lyckoträff, så populär att den 1999 var en av Sveriges absolut största öppna mixed tävlingar med 51 startande lag. 

Text hämtad från deras egen hemsida: Slättens Boulister 

Bilder från Slättens Boulister

Uppdaterad: 07 JUN 2016 16:05


Välkommen till
Vara
Idrottshistoriska Sällskap

och
Kålles Rekord-Magasin

 

 

Besök sedan 180720 

Postadress:
Vara Idrottshistoriska Sällskap
Carl-Owe Johanssonm, Tråvad Kållegården
534 91 Vara

Kontakt:
Tel: +4651214012
E-post: This is a mailto link

Se all info