Hoppa till sidans innehåll

Årsmöte 2013 med Sture Göransson

26 FEB 2013 00:00
Torsdagen den 7 mars är det återigen dags för årsmöte. Vi samlas som vanligt i Sparbankens Hörsal kl 19.00 Gäst denna gång blir Sture Göransson från Längjum.
  • Uppdaterad: 09 JAN 2018 10:27

Den störste i Längjum födde fotbollsspelaren är Sture Göransson och bor sedan åtskilliga år i Tyskland. Eftersom Sture är född 1951 har han inte haft möjlighet att spela för ”det blågula farmarlaget” Längjums IS. För Stures del blev det i stället Larvs FK, liksom hans far Göran, som lär ha gjort klubbens allra första mål (1934). Det var också som målgörare sonen Sture gjorde sig fruktad bland Div.VI-lagen på Varaslätten i början av 70-talet. Ryktet gjorde att han blev väldigt hårt tagen och ibland brutalt nedsparkad.1973 blev det enbart två seriematcher – seriepremiären på våren och avslutningsmatchen på hösten. 1974 blev det skada på skada under vårsäsongen. Karriären syntes vara över. Visserligen gjorde Sture comeback i Varaalliansens inomhusturnering 1975 och verksamt bidrog till att Larvs FK för första och enda gången vann den turneringen, men mer än två ytterligare seriematcher blev det inte i LFK.

Med en Chalmersutbildning i bagaget sökte sig Sture till Västerås och fick jobb på Asea. Den civila karriären tog över. Men om man händelsevis råkade studera Västmanlands Läns Tidning hösten 1977, kunde man läsa: ”Kvalhjälte i IFK Västerås: den folkdansande centern Sture Göransson som 11 minuter före slutsignalen hittade rätt bakom Ope-målvakten”. Sture sparkade upp IFK Västerås till dåvarande Div. II (närmast under Allsvenskan) och spelade 1978 mot sådana storheter som IK Brage och GIF Sundsvall. Sture gjorde sex mål.

Utöver Stures föredrag blir det sedvanliga årsmötesförhandlingar och förtäring.

Välkomna!
Styrelsen
Skribent: Mattias Ivarsson


Välkommen till
Vara
Idrottshistoriska Sällskap

och
Kålles Rekord-Magasin

 

 

Besök sedan 180720 

Postadress:
Vara Idrottshistoriska Sällskap
Carl-Owe Johanssonm, Tråvad Kållegården
534 91 Vara

Kontakt:
Tel: +4651214012
E-post: This is a mailto link

Se all info