Hoppa till sidans innehåll

Årsberättelse 2019


VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR VARA IDROTTSHISTORISKA SÄLLSKAP FÖR ÅR 2019.

Styrelsens sammansättning har under året varit:

  • Ordförande: Carl-Owe Johansson
  • Vice ordförande: Jacob Johansson
  • Sekreterare: Jan-Erik Larm
  • Kassör: Per-Gunnar Lindberg
  • Övriga ledamöter: Torbjörn Johansson, Bruno Arvidsson 

Årets första aktivitet för Sällskapet var ett styrelsemöte onsdagen 6 februari 2019 på Vara Folkhögskola. Föreningen beslutade att hålla föreningens årsmöte den 14 mars 2019 kl. 19 00. Mötet diskuterade förslag till programpunkt/underhållare till årsmötet, 3 förslag var uppe till diskussion. Ordförande Carl-Owe kontaktar en lämplig kandidat till årsmötets som underhållare.

Vara Idrottshistoriska Sällskap höll sitt årsmöte den 14 mars 2019 som planerat i Sparbanken Skaraborgs Hörsal Vara, där ett 40-tal personer var närvarande. Årsmöte som var väl förberett genomfördes snabbt och effektivt. Efter avslutade årsmötesförhandlingar hälsade ordförande Carl-Owe välkommen fram till kvällens underhållare Sven-Åke Ekblom, som kåserade om Sven Lundgren: en välkänd idrottsprofil inte bara i Varatrakten utan i hela Sverige. Kvällen avslutades med att ordförande Carl-Owe tackade kvällens föredragshållare, publiken och Sparbanken Skaraborg för upplåtande av lokal och förplägnad genom Per-Gunnar Lindberg, som till sin hjälp hade Torbjörn Johansson.

Styrelsen för Vara Idrottshistoriska Sällskap och representanter för Varaslättens IK träffades på ett möte på Vara Folkhögskola tisdagen den 1 oktober 2019 för att planera Slättens IK:s 50-års tillkomst. Träffen planerades till tisdagen den 5 november 2019. Träffen hölls i IFK Emtungas klubblokal inför 34 förväntansfulla mötesdeltagare, där många otroligt roliga och minnesvärda minnen kom upp vid träffen. IFK Emtunga hade ordnat med mycket god förtäring för kvällen. Kvällen avslutades med en sångtext som innefattade Mossbrotts ishockeyhistoria, skriven och framförd av Bruno Arvidsson.  

Föreningen deltog i Westgöta Idrottshistoriska Sällskaps konferens på Vara Folkhögskola den 29 oktober 2019. I samband med konferensen inbjöds alla de idrottshistoriska sällskapen att deltaga i en resa till finnkampen i Tammerfors Finland den 4-7 september 2020. Föreningarna uppmanades att skicka insändare till tidningen Westgötarnas idrottshistoria. 

Vara Idrottshistoriska Sällskap har haft c:a 100 medlemmar under året. 

Föreningen har upprättat en GDPR policy, ett myndighetskrav för samtliga föreningar inom EU.

Sällskapet har även under hösten varit representerat vid Vara köpings 125-årsjubileumsutställning i Vara bibliotek, där museet Kålles Rekord-Magasin bl.a. bidrog med idrottshistoria från föreningar i Vara. 

Vidare har Vara IHS under året haft fyra artiklar införda i tidningen Westgötarnas idrottshistoria, skrivna av Carl-Owe Johansson.

Vara Idrottshistorisk Sällskap     
2020-01-26
Sekreterare:      
Janne Larm     

Uppdaterad: 31 JAN 2020 19:58 Skribent: Janne Åberg
E-post: This is a mailto link


Välkommen till
Vara
Idrottshistoriska Sällskap

och
Kålles Rekord-Magasin

 

 

Besök sedan 180720 

Postadress:
Vara Idrottshistoriska Sällskap
Carl-Owe Johanssonm, Tråvad Kållegården
534 91 Vara

Kontakt:
Tel: +4651214012
E-post: This is a mailto link

Se all info