Hoppa till sidans innehåll

Årsberättelse 2014


Vara IHS höll ett välbesökt årsmöte den 13 mars i Vara Sparbankens hörsal under värdskap av Per-Gunnar Lindberg.

Vi hade förmånen att få lyssna till initiativtagaren till Vara IHS, Bror Jonsson, som berättade om sina framgångar i såväl löpning, där han tillhörde Sverigeeliten i hinderlöpning, som i skidspåret. I sistnämnda spår åkte Bror 41 Vasalopp. Inte för inte utnämnde han sig som Varaslättens första idrottsliga ”proffs”. Därtill kom en gedigen ledarkarriär och en driftighet i allmänhet (se artikel i nummer 2 2014).

 Årets aktiviteter har bestått av en träff med representanter för 70-åriga Tråvads IF på Ängevi idrottsplats som ”förspel” till fotbollsmatchen Tråvad/Larv-Lidköpings Akademi (se artikel i detta nummer).
Dessutom anordnades en höstträff  i Norra Vångas klubblokal på idrottsplatsen Holmavallen, där vi fick ta del av NVBK:s och sammanslagningen med Edsvära IK,  ENV:s historia.

Museet Kålles Rekord-Magasin har byggts till och förnyats. Säsongen har varit framgångsrik med många besökare. Bland de idrottshistoriska sällskapen har under året Falbygdens IHS och en delegation från Tibro/Karlsborg varit på besök.

Vara IHS har representerat vid såväl WIS-årsmötet i Skara som på sommarmötet i Kinnaström. Vi tillhör de flitigaste skribenterna i Westgötarnas idrottshistoria, med införda artiklar i förhoppningsvis varje nummer. 

 Medlemsantalet har passerat 100-strecket.

 Under årets har följande styrelse fungerat: Ordf. Carl-Owe Johansson, v.ordf. Jacob Johansson, sekr. Sven-Olof Johansson, kassör Per-Gunnar Lindberg. Övriga ledamöter: Bruno Arvidsson och Sten-Yngve Wernebratt. Ersättare: Jan Hermansson och Hans Lundmark.   

Uppdaterad: 29 DEC 2017 19:30 Skribent: Janne Åberg
E-post: This is a mailto link


Välkommen till
Vara
Idrottshistoriska Sällskap

och
Kålles Rekord-Magasin

 

 

Besök sedan 180720 

Postadress:
Vara Idrottshistoriska Sällskap
Carl-Owe Johanssonm, Tråvad Kållegården
534 91 Vara

Kontakt:
Tel: +4651214012
E-post: This is a mailto link

Se all info