Hoppa till sidans innehåll

Årsberättelse 2006


Året började med en minnesträff för bortgångne medlemmen Allan Eriksson den 16 januari på årsdagen av sällskapets nybildande.

Tre år tidigare hade nämligen Allan Eriksson  berättat om sitt idrottsliv vid vår tillblivelse.

7 mars hölls årsmöte i Nordeabankens lokaler i Vara. Gästberättare var Göran Hermansson, Skövde. Hermansson är bördig från Edsvära och har dokumenterat Edsvära IK:s historia i inte mindre än tre böcker. Vid årsmötet berättade han på ett underhållande sätt om arbetet med dokumenteringen.

Den 8 juni var det dags för träff med representanter för den sedan länge nedlagda föreningen Fyrunga IF. Fem gamla spelare blev intervjuade om dess idrottsliga bedrifter på 40-talet och även något år in på 50-talet.

Vara IHS har representerat på WIS-årsmötet, deltagit i studiecirkel och möte med kontaktpersoner inför kommande VIF-jubileum.

Artiklar i ”Westgötarnas idrottshistoria” har varit införda om Allan Erikssongamla VaraborIFK Emtunga och Fyrunga IF.

Dessutom en ”på köpet” om brottaren Rudolf Svensson, som vi räknar som ”vår” idrottsman, då han växte upp i Slädene, Vara kommun. Artiklarna var signerade av Bruno Arvidsson, Klas Karlsson, Lars Johansson och Carl-Owe Johansson.

Museet Kålles Rekord-Magasin utvecklas kontinuerligt, men för första gången på flera år har inga idrottshistoriska sällskap varit på besök.

Styrelsen har bestått av ordf. Carl-Owe Johansson, sekr Sven-Olof Johansson, kassör Sven-Olof Kvarnemark, Bruno Arvidsson, Jan Hermansson, Jacob Johansson, Bror Jonsson och Sten-Yngve Wernebratt.

Uppdaterad: 07 JUN 2016 15:25 Skribent: Carl-Owe Johansson


Välkommen till
Vara
Idrottshistoriska Sällskap

och
Kålles Rekord-Magasin

 

 

Besök sedan 180720 

Postadress:
Vara Idrottshistoriska Sällskap
Carl-Owe Johanssonm, Tråvad Kållegården
534 91 Vara

Kontakt:
Tel: +4651214012
E-post: This is a mailto link

Se all info